Kupovina nekretnine s osmijehom uz Orbit nekretnine!

Kupovina nekretnine s osmijehom uz Orbit nekretnine!

U zadnje vrijeme puno je rasprava na temu izbora: najam ili kupovina nekretnina, iznose se kalkulacije i financijski razlozi koji nose prevagu u odabiru. Uspoređuju se visine najamnina s kreditnim ratama i iznose zanimljive analize. Isto je, naravno, važan čimbenik u donošenju odluke od životnog značaja no ostavljajući na tren po strani financijsku analizu iznosimo neke od prednosti kupovine vlastitog stana.

1.            Jamstvo da vas nitko ne može izbaciti ili prekinuti ugovor

Čak i u slučaju kada ste se odlučili za kupnju nekretnine putem kredita banke, dok kredit uredno otplaćujete imate jamstvo sigurnosti da ugovor neće biti prekinut, a vi pred novom potragom. Isto niti jedan ugovor o najmu ne može 100% jamčiti.

2.            Osjećaj da ste u vlastitom domu i da ne morate brinuti hoće li se nekom svidjeti vaši «bijeli podovi i ružičasti zidovi»

Dokazano je da najmoprimci nerado rade ozbiljnije građevinske zahvate i prilagodbe stana vlastitim potrebama čak i ukoliko se radi o dugoročnom najmu. Također je činjenica da čak i na kozmetičke zahvate mnogi najmodavci ne gledaju s oduševljenjem jer imaju osjećaj da je stan njihovo vlasništvo i da ste vi tu ipak samo u prolazu. Stoga dajte si oduška pri kupnji i svaki detalj vašeg doma neka izgovara vaše ime i imena vaših ukućana.

3.            Ulog u sigurnu investiciju

Bez obzira na stanje na tržištu i sve trendove koji nose mnoštvo neizvjesnosti ulog u dobru nekretninu je dobra i sigurna investicija koja nije izravno na udaru vjetrova promjena kao u slučaju nekih drugih financijskih transakcija. Naravno pod uvjetom da je kupovina u skladu s realnom cijenom u datom trenutku i da se radi o kvalitetnoj nekretnini.

4.            Naslijeđe vašoj djeci

Čak i kada studija pokazuje da je mjesečna rata najma niža od rate kredita, čak i kada je kredit dugoročan imate jamstvo da nakon 20 ili čak 40 godina otplate nekretnina ostaje vama ili vašoj djeci, dok su sredstva iz najma sredstva koja su trajno potrošena i nepovratna.

5.            Radost  zbog vlastitog doma

Mnogi dvoje je li osjećaj vlasništva uistinu osjećaj koji donosi veselje i ostvarenje, uzimajući trendove u Europi i svijetu. No, bez obzira na psihološki aspekt «posjedovanja» jamčimo da trenutak kupovine vlastitog stana stvara iznimno veliku količinu euforije i mami osmjeh na svačije lice. O tom osjećaju i trenutku svjedočim s mnogim kupcima više od 13 godina.

6.  Situacija na tržištu koja ide u prilog kupcu, a podrazumijeva iznimno veliku ponudu i niže cijene u odnosu na skoro cijelo proteklo desetljeće

Obzirom na navedeno, a uzimajući u obzir stanje na tržištu, donijeti odluku u korist kupnje nije nimalo lagan zadatak. Ključno je da ste svjesni vremena i svoje pozicije koja vam daje prednost na tržištu te da savjete za ovo važno pitanje nikako ne tražite od prijatelja i susjeda već isključivo od profesionalaca. Pri tome mislim da je bitno, ukoliko ste prevagnuli u korist kupovine, odabrati nekretninu koja predstavlja dobru investiciju, koja se nalazi na poželjnoj lokaciji na kojoj ne postoji tendencija stalnog pada potražnje, koja ima sređene papire te nema skrivenih nedostataka zbog kojih ćete požaliti što ste donijeli odluku, a povratka nema.

Stoga, kao što vjerujete svom zubaru ili mehaničaru pronađite osobu/tvrtku od povjerenja, koja je profesionalna i upućena u pravno ali i faktično stanje na tržištu koja će vam savjetima i pratećom pomoći osigurati da donesete ispravnu odluku, a sve bez stresa i gorkog okusa u ustima, kako biste ovaj predivan trenutak - odabir vašeg doma proživjeli ustinu s osmijehom.


Agencija za promet nekretninama ORBIT, Ulica Grada Mainza 21, 10000 Zagreb, Croatia
Kontakt telefoni: +385 1 3704 386, +385 1 7898 386
Kontakt faks: +385 1 3777 025, e-mail adresa: orbit@orbit-nekretnine.hr

www.orbit-nekretnine.hr

 

 

 

 

09.05.2014.
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana