Darovni ugovor i etažiranje

Darovni ugovor i etažiranje

Poštovani, kuća koja se nalazi na jednoj zemljišnoj čestici dogovorno je podijeljena između moje sestre i mene na način da meni pripada zemljište, kat i dogradnja potkrovlja i stan u prizemlju, a njoj drugi stan u prizemlju i dio zemljišta. Roditelji su nam voljni to regulirati u darovnici. Zanima nas da li treba provesti etažiranje i poslije tako detaljno provedene darovnice u kojoj je vidljivo tko je od nas vlasnik kojeg dijela? Najljepša hvala i lijepi pozdrav.

Sve dok se ne provede etažiranje, a u slučaju da roditelji sestri i Vama daruju nekretninu, svakom od Vas jednaki dio nekretnine, smatra se da ste sestra i Vi suvlasnici u 1/2 dijela idealnog dijela cijele nekretnine, ali ne točno određenog dijela nekretnine. Nakon što se provede etažiranje, svaka od Vas postat će isključivi vlasnik svojeg posebnog dijela nekretnine (ako je to moguće provesti).

Marko Križanec dipl.iur.

Na Vaša pitanja odgovara: Marko Križanec, dipl. iur. sa iskustvom iz područja nasljednog prava, ostavinskog postupka i zemljišno-knjižnog prava

20.11.2013.
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana