Pomoć

Pomoć - općenite informacije

Stranica Nekretnine.net se sastoji od dijela za pretraživanje i pregledavanje oglasa (Portal) te dijela za upravljanje oglasima i korisničkim računom (Moji Oglasi).

Korištenje portala je intuitivno i lako - za osnovne funkcije (pretraživanje, pregledavanje oglasa, kontakt s oglašivačima, ispis oglasa, dijeljenje sadržaja preko društvenih mreža,...) nije potrebno biti prijavljen u sustav (Log in). Za korištenje naprednih mogućnosti (Spremanje oglasa) potrebno je prijaviti se u sustav odgovarajućim korisničkim imenom i lozinkom.

Moji Oglasi je dio portala u kojem se predaju oglasi, upravlja se s postojećim oglasima i ostalim korisničkim podacima. Za dio „Moji Oglasi“ prijava u sustav je obavezna. Prijaviti se mogu registrirani korisnici. Registrirani korisnik se postaje ispunjavanjem podataka u jednostavnoj formi za registraciju.

Sigurni smo da ćete odgovore na vaša pitanja pronaći na ovim stranicama, a u slučaju složenijih upita kontaktirajte našu službu za korisnike:

Tel: 01/6102-885

E-mail: kontakt@nekretnine.net

1. Registracija novog korisnika

Na naslovnici Nekretnine.net, u gornjem desnom kutu, kliknite na gumb ključa (kada dođete mišem na njega, tekst „Registracija“ će se pojaviti u oblačiću).

Odaberite zeleni gumb ukoliko se slažete s uvjetima korištenja stranica.

Podaci za prijavu su vaša e-mail adresa i lozinka po odabiru. Te podatke ćete koristiti za prijavu u sustav. Ta e-mail adresa nije nužno i adresa na koju ćete primati poruke zainteresiranih posjetitelja – kasnije možete definirati drugu kontakt e-mail adresu.

Korisnički profil vas određuje kao privatnog (fizička osoba) ili profesionalnog oglašivača (pravna osoba/tvrtka). OIB je obavezno polje od 11 znamenaka, s napomenom da ne provjeravamo točnost upisanih podataka.

Kontakt podaci – osim što ih nekretnine.net moraju po zakonu prikupljati podatke (ali ne i provjeravati), ti podaci po vašem izboru mogu biti javno vidljivi na oglasu. Kvačica pokraj kućice „Javno“ definira podatak kao vidljiv na detaljima oglasa.

Podaci za izdavanje računa se koriste ukoliko izvršite kupovinu proizvoda (istaknutih oglasa) na stranicama.

Opcije newslettera – označite područja za koja ste zainteresirani, a mi ćemo vam povremeno poslati informacije vezane uz te rubrike/područja.

Uvjeti korištenja – obavezno je složiti se s Uvjetima korištenja ukoliko se želite uspješno registrirati.

Za provjeru da ste čovjek (da niste programska skripta), prepišite iscrtani tekst u predviđeno polje. Potvrdite registraciju.

Nakon potvrde, e-mail s aktivacijskim linkom je poslan na vašu adresu. Provjerite e-mail i kliknite na link u e-mailu. Pratite upute na zaslonu i nastavite na Prijavu u sustav (Log in).

Važna napomena: Podatke za prijavu u sustav možete koristiti i za prijavu na nekretnine.net i za prijavu na auti.hr.

2. Prijava u sustav

Na stranicama nekretnine.net, u bilo kojem trenutku možete kliknuti u gornji desni kut i unijeti podatke za prijavu (polja: E-mail adresa i lozinka). Nakon toga klik na gumb sa slikom lokota (Prijava) ili tipka Enter će izvršiti provjeru podataka i prijavu u sustav.

Drugi način prijave je sam klik na gumbe „Predajte oglas“ ili „Moji oglasi“. Otvara se okvir u kojeg unosite podatke za prijavu. Ukoliko ste zaboravili lozinku, ovdje možete zatražiti promjenu lozinke.

Za promjenu lozinke, upišite e-mail adresu koju koristite za prijavu i bit će vam poslan link na kojem možete promijeniti trenutnu lozinku.

3. Predaja oglasa

Po prijavi u sustav, nalazite se na kartici „Moji oglasi“. Za predaju oglasa kliknite ili na gumb „Predajte oglas“ ili na karticu „Predaja oglasa“.

Prvi korak je odabir kategorije. Odabir kategorije možete mijenjati i naknadno, klikom na naslov „Odabir kategorije“.

Drugi korak je upisivanje podataka oglasa. Polja označena podebljanim slovima i crvenom zvjezdicom su obavezna za tu kategoriju. Slike imaju ograničenje veličine na 1 MB/slika, što znači da slike prije postavljanja u oglas eventualno treba prilagoditi (promjeniti veličinu). Obavezan format slike je JPEG (.jpg).

Treći korak je odabir vrste proizvoda i njihovih dodatnih mogućnosti.

Četvrti korak je potvrda uspješno predanog oglasa. Ovisno o vrsti oglasa i odabranoj kategoriji, oglas će biti vidljiv na stranicama ili nakon 10-ak minuta ili nakon prolaska provjere sadržaja i/ili uplate.

4. Moji oglasi

Kartica Moji oglasi s lijeve strane sadrži filtere za rad sa svim oglasima, a s desne strane su oglasi i pripadajući gumbi za određene akcije na pojedinačnim oglasima.

Filter „Istek oglasa je nakon“ - pa odabir datuma – prikazuje sve oglase koji ističu nakon odabranog datuma.

Filter „Status“ vam izlistava oglase koji su: aktivni, deaktivirani, istekli ili sve oglase.

„Traži u mojim oglasima“ je pretraga po tekstu oglasa.

Nakon svake promjene polja morate pokrenuti filter/pretragu klikom na zeleni gumb „Traži u mojim oglasima“. Gumb „Ispis liste oglasa“ vam koristi za lakše privremeno ažuriranje sadržaja oglasa i prikaz vaše ponude u situacijama kada ste bez računala.

Gumbi/Akcije na pojedinačnim oglasima
Uredi oglas – klikom na ovaj gumb odlazite na stranicu koja je identična drugom koraku predaje oglasa i na njoj možete mijenjati sadržaj vaših oglasa.

Deaktiviraj oglas – oglas neće biti vidljiv na stranici nekretnine.net, ali će biti vidljiv u dijelu Moji oglasi.

Aktiviraj oglas – oglas će biti vidljiv na stranici nekretnine.net i u dijelu Moji oglasi.

Dodaj sliku - klikom na ovaj gumb odlazite na stranicu koja je identična drugom koraku predaje oglasa i na njoj možete dodavati/brisati slike ili mijenjati njihov raspored.

Info o oglasu vam otvara prozor u kojem vidite rubriku u kojoj se oglas nalazi, te još neke detalje o oglasu.

Kopiraj oglas – ukoliko imate više nekretnina/oglasa koji imaju većinu istih parametara, kopiranjem oglasa i mijenjanjem samo nekih stavki si štedite vrijeme.

Obriši oglas – trajno brisanje oglasa s liste vaših oglasa.

Dijeljenje oglasa – oglas možete ispisati i distribuirati, objaviti ga na Facebook wall-u, na G+, Twitter-u.

5. Korisnički podaci

Na ovoj kartici možete promijeniti podatke upisane prilikom registracije. Svakako kliknite na „Spremite promjene“ nakon izmjene podataka.

6. Profesionalni klijenti – Profi stranice

Klijenti koji žele imati svoje proizvode prikazane na zasebnoj stranici/poddomeni, mogu zakupiti uslugu Profi stranice. Npr. Agencija za nekretnine „Super Nekretnine d.o.o.“ može zakupiti domenu super.nekretnine.net i na njoj imati navedene sve svoje nekretnine. Oglasi se mogu postavljati ručno ili automatskim uvozom, a o svemu detaljnije možete saznati od specijaliziranih djelatnika na kontaktu:

kontakt@nekretnine.net
01/6325-577

7. Spremljeni oglasi

Oglase koji su vam interesantni možete spremiti na zasebnu stranicu naziva „Spremljeni oglasi“. Morate biti prijavljeni u sustav. Oglas možete spremiti u Spremljene oglase na sljedeće načine: klik na ikonu „Spremi oglas“ na listi oglasa (na kategoriji) ili u detaljnom pregledu oglasa klikom na zvjezdicu „Spremi oglas“.
Listu spremljenih oglasa možete naknadno pregledavati klikom na zvjezdicu - „Spremljeni oglasi“ link u zaglavlju (gornji desni kut).
Brisanje oglasa iz spremljenih oglasa se vrši klikom na malu kanticu u donjem desnom kutu oglasa na listi spremljenih oglasa.

8. E-mail obavijesti

E-mail obavijest je usluga obavještavanja korisnika kada se na stranici pojavi oglas koji zadovoljava određene uvjete (koje korisnik odredi). Npr. vi želite primiti e-mail obavijest čim se na stranici pojavi oglas da netko prodaje stan između 60 m2 i 80 m2 u Zagrebu.
Moguće je definirati više različitih e-mail obavijesti.

Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana