Vrući trend: Industrijski stil uređenja

Vrući trend: Industrijski stil uređenja

Vjerojatno ste već imali priliku vidjeti stara skladišta ili tvornice pretvorene u fantastično uređene stambene prostore. Ali čak i ako vam prostor nije bio namijenjen proizvodnji, dodavanjem pravih detalja možete od njega stvoriti dom s karakterom.

Predivni interijeri u industrijskom stilu kombiniraju materijale poput metala, drveta, betona, cigle i stakla kako bi stvorili stil koji je istovremeno surov i vrlo šik. Sve to skupa još i bolje izgleda kada se kombinira sa suprotnostima, mekanim tapeciranim komadima, zavjesama ili ženstvenim detaljima.

Slijedi nekoliko zanimljivih ideja kako komade industrijskog dekora kombinirati s 'običnim' namještajem i postići maksimalan efekt. U fotogaleriji potražite još zanimljivih dizajnerskih rješenja u industrijskom stilu.

Vidljive cigle

Jedna od značajki industrijskog dekora je ostaviti građevinske materijale izloženima, poput toga da primjerice kuhinjski zid u kuhinji ostavite u ciglama. Tako dekor izgleda surov, bez da se izgubi osjećaj topline doma.

Korištenje betona

Beton je vrlo popularan izbor industrijskog dekora. Iako se na prvi pogled može činiti kao 'hladan' izbor, može izgledati vrlo privlačno. Toplinu možete postići dodacima u boji i mekanim teksturama na krevetu.

Pažnja detaljima

Sjajna stvar kod industrijskog stila jest to što ne morate pretjerivati kako biste ga postigli. Možete dodati samo nekoliko industrijskih detalja već postojećem stilu uređenja. Primjerice prozorski okviri izrađeni od cijevi mogu izgledati vrlo efektno.

Tamni namještaj

Tamne bogatije nijanse namještaja u prostoriji mogu utjecati da stvorite složen, moderan industrijski dekor. Crni i sivi komadi djeluju posebno dobro, kao što su dobar izbor tamne i matirane nijanse plave ili ljubičaste.

Suprotnosti se privlače

Industrijski i vintage stilovi sjajno djeluju zajedno. Primjerice, stare putne torbe odlično izgledaju uz rasvjetna tijela u industrijskom stilu. Žice i metal posebno dobro djeluju na pojačavanju industrijskog izgleda, ali ako im dodate neke mekše vintage elemente poput baršuna ili krznenog tepiha, debelih zavjesa, stvorit ćete jedinstveno uređen prostor.

22.08.2013. / magazin.net.hr
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana