Kakvi su tepisi u trendu

Kakvi su tepisi u trendu

Ovogodišnji trendovi kad je o tepisma riječ podijeljeni su u tri osnovne grupe koje zadovoljavaju sve ukuse, ali i zahtjeve kod uređenja interijera

Povratak glamura
Luksuz, sjaj i drama se vraćaju u 2013., a to se ogleda i u novoj generaciji sagova i tepiha. Crna boja zauzima istaknuto mjesto u repertoarima proizvođača. S crnom bojom tu je mješavina tamnih tonova kao što su tamno smeđa, mistično ljubičasta, ponoćno plava, petrolej plava, tamnocrvena, bakrena i zlatna boja. Dizajn uzoraka za tepihe i elastične podne obloge bogate su mozaicima, baroknim cvjetnim motivima sa bogatim ukrasima. Starinski uzorci, često reflektirajući stare zidne freske i motive tapiserija, evociraju uspomene na daleku prošlost.

Jednostavnost uz rustikalni šarm
U današnjem, izuzetno ubrzanom svijetu u kojem dominiraju tehnologije i virtualna iskustva, važno je prepoznati jednostavne stvari u životu koje otkrivaju iskrene i tradicijske vrijednosti poput topline, intimnosti i originalnosti. Postoji stvarna potreba za stvaranjem oaze mira gdje možete iskusiti povratak u prirodu - daleko od svih pritisaka i stresa modernog života. A priroda ne samo da bi trebala biti vidljiva očima, nego bi trebala biti i opipljiva na dodir.

Zašto su površinske teksture tako važne u tepisima?
Iskustvo dodira (taktilno iskustvo) je ovdje ključno. Vuna, lan, konoplja i reciklirani materijali koji se koriste za izradu daju grubu teksturu tkanina i čvoranih tepiha, a priroda daje odgovarajuće boje. To su uglavnom tople boje, zemljani tonovi kao što su bež, smeđa, narančasta i krem. Izražajnije boje poput zelene, tirkizne, crvene i žute snažno podsjećaju na etno dizajn.

Oznake: uređenje, tepih
21.08.2013. / tportal.hr
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana