Preobrazite stan u samo dva dana i pet koraka

Preobrazite stan u samo dva dana i pet koraka

Iskoristite vikend za brzo uređenje!

Dok slavimo početak još jednog vikenda, ne možemo a da ne razmišljamo o novim načinima na koje u naredna dva dana unaprijediti naš životni prostor i kreativno iskoristiti slobodno vrijeme.

Započnite vaš vikend s projektom pripreme vašeg doma za novu sezonu, od renoviranja stare lampe novim sprejem do čišćenja klima filtera, ove 'uradi sam' ideje će vas ne samo pokrenuti da napravite nešto korisno za prostor u kojem živite, već ćete se garantirano bolje osjećati.

Napravite drveni otirač
Izradite drveni otirač koji će stajati na samom ulazu u vaš dom, a kojim ćete pozdraviti goste. Ne samo da će ovo vaš dom učiniti udobnijim mjestom, to je i odličan kutak na kojem ćete moći ostavljati mokre ili prljave cipele. Prvo je potrebno izrezati drvo na gredice jednake veličine. Zatim probušite rupe u svakoj letvici i povežite ih uz pomoć navojnog čavla i osigurajte s maticama. Eksperimentirajte s bojama, ili se odlučite za jednostavnu varijantu u prirodnoj boji drveta.

Osvježite lampu novim sprejem u boji
Koristite sprej u boji kako biste osvježili stolnu ili neku drugu lampu. Bez obzira jesu li napravljene od mesinga ili su samo prefarbane drugom bojom, ovo je brz i jednostavan način da im priuštite makeover i da ne morate kupovati nove.

Očistite vanjski namještaj
Očistite svu prašinu i pelud s vanjskog namještaja kako biste ga pripremili za nadolazeće hladne mjesece. Ovisno o površini koju čistite, trebat ćete ili sredstvo s kojim možete čistiti sve površine ili mješavinu deterdženta za suđe i vode iz kućne radinosti.

Očistite klima filtere
Ako ste to već radili i razumijete se u postupak, iz klima uređaja izvadite filtere i operite ih u toploj vodi dok u potpunosti uklonite svu prašinu iz njih. Kada ih nakon pranja u potpunosti osušite, prije vraćanja u klima uređaj možete ih nakapati s tri do četiri kapljice nekog eteričnog ulja, primjerice lavande, kako bi vam zrak bio mirisniji i svježiji idući put kad upalite klimu.

Sami ocrtajte zidne tapete
Preobrazite vaše zidove uz pomoć zidnih tapeta koje ne trebate skidati sa zida, već preko postojećih iscrtajte vlastiti dizajn. Na vama je hoćete li urediti samo jedan zid ili cijelu prostoriju.

Uređenje stana u 2 dana

 

Uredite prilaz

Vikend možete iskoristiti i za uređenje prilaza kojeg vjerojatno niste ni taknuli otkako su na proljeće probujale one male biljčice između betonskih ploča. Vrijeme je da prestanete odgađati taj zadatak i konačno se pobrinete za izgled vašeg prilaza koji je, uostalom, prva stvar koju vaši gosti imaju prilike vidjeti.

09.11.2012.
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana