Inspiracija u jeseni

Inspiracija u jeseni

Jesenski ugođaj u domu, naglašen primjenom tipičnih boja i plodova, ispunit će ga toplinom i osobitošću te poboljšati raspoloženje

Najjači doživljaj jeseni je kroz šaroliku paletu boja, koje se protežu od zelene, žute, crvene, narančaste do nijansi smeđe boje. Prenošenjem igre boja, nastalih u prirodi, u okruženje vlastitog doma, unosite harmoniju i sklad, koje provjereno utječu na opuštanje i dobro raspoloženje. Jesenske se boje međusobno nadopunjavaju tako da šarolika paleta ne izaziva kaos već sklad ugodan oku.

Najjednostavniji način za postizanje jesenskog opuštajućeg ugođaja je dekoriranje doma plodovima jeseni, poput kestena, kukuruza, žirova, bundeva te aranžmanima od suhog granja i raznobojnog lišća. Prirodni motivi u interijeru ga obogaćuju i ispunjavaju osjećajem da je priroda tu oko nas i u nama. Ovakve dekoracije su preporučljive za sve prostorije – od kuhinje, dnevnog boravka sve do spavaonice i kupaonice.

Dekoraciju dječje sobe prepustite mališanima. Njima će cijeli proces - od sakupljanja jesenskih plodova do izrađivanja vlastitih dekoracija za sobu, biti poseban doživljaj o kome će još dugo pričati.

Jesen je oduvijek bila inspiracija umjetnicima koji su svoju kreativnost izražavali slikajući te stvarajući skulpture i različite dekorativne predmete poput ukrasnih vaza, zdjela, ćupova itd. Dekorativni predmeti i slike s motivima jeseni idealno će se uklopiti u ulazni prostor vašeg doma, dnevni boravak ili blagovaonicu. Jednostavno i brzo, unijet ćete dašak jeseni detaljima koji ostavljaju snažan trag na ukupan doživljaj prostora.

 

Oznake: dekoracija
12.09.2012. / tportal.hr
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana