Proljeće u dječjoj sobi

Proljeće u dječjoj sobi

Šarenilo, razigrane lepršave forme, cvjetni motivi, prozračnost i vedrina, pravi su proljetni motivi, savršeni za uređenje dječje sobe, koja sama po sebi mora biti poput proljeća.

Dječjoj razigranosti treba udovoljiti temperamentnom sobom, spremnom da u bilo kojem trenutku zadovolji potrebu za igrom, učenjem ili odmorom.

Proljetne boje poput nježno zelene, plave, ružičase, ljubičaste, žute, crvene ili narančaste, primjenite na frontama ormara, kreveta ili zidova. Boju uskladite sa spolom i senzibilnošću djeteta, a ukoliko dvoje djece dijeli istu sobu, možete kombinirati njihove omiljene boje.

Zelena, plava i žuta boja često ukrašavaju dječačke sobe, dok su nježnije boje poput ružičaste, nježno ljubičaste, crvene ili narančaste češći odabir za djevojčice. U dječjoj dobi ne bi trebalo dijeliti boje prema spolovima već dopustiti djetetu da odabere boju u kojoj se najbolje osjeća. Motivi ružičaste uz plavu ili zelenu mogu biti odlična kombinacija za dječake kao što zelena ili plava uz kombinaciju nježnoljubičaste, roze ili narančaste mogu postati vrlo ženstvene.

Podnu površinu ćete jednostavno osvježiti i oživjeti spretnim odabirom tepiha, koji može biti jednobojan ili šaren, pravilnog geometrijskog, ovalnog ili organskog oblika. Unošenje proljetnih boja i cvjetnih motiva, razvedrit će svaku dječju sobu namjenjenu djevojčicama. Za dječake su primjereniji stilizirani biljni oblici u razigranim formama.

Soba prepuna sunca i svjetla, kako bi mališani dobili dojam pravog proljetnog užitka, imperativ je u uređenju dječje sobe. Dovoljnu količinu sunčeve svjetlosti osigurat će prozračne, lagane zavjese, koje će istovremeno dekorirati sobu. Kako bi izbjegli monotoniju, odaberite fine zavjese u vedrim proljetnim bojama. Osim jednobojnih kombinacija, u dječje sobe se idealno uklapaju zavjese s različitim uzorcima: većim ili manjim, biljnim ili životinjskim. Zavjesa je važan element uređenja dječje sobe, a pogotovo kada se u prostoru nalazi veći prozor ili staklena stijena. Na jednobojnu zavjesu mališani mogu vješati kupljne ili ručno izrađene leptiriće, pčelice, cvjetiće i sve ostalo što može proizvesti dječja mašta.

Proljeće u dječjoj sobi

Zidne naljepnice su idealan način za brzo unošenje promjena kao i proljetno osvježenje dječje sobe. Ovisno o spolu i uzrastu djeteta, postavite zidnu naljepnicu koja neće oštetiti zid te se može jednostavno ukloniti kada ju dijete odluči zamijeniti novom. Sam odabir zidne naljepnice prepustite djetetu. U zanosu proljetne inspiracije, uz naljepnice omiljenih likova iz crtića i filmova, postavite i one s cvjetnim ili biljnim motivima, koji će na poseban način uljepšati ugođaj dječje sobe. Idealno mjesto za postavljanje zidne naljepnice je iznad kreveta ili radnog stola.

Posteljina na dječjem krevetu je vrlo dominantan detalj sobe. Ukoliko su proljetno šarenilo i razigrani motvi već zauzeli svoje pozicije na zavjesama, tepisima ili zidnim naljepnicama, odaberite jednobojnu posteljinu ili šarenu sa sitnijim uzorkom. Ukoliko su ostali elementi jednobojni, možete se razigrati s odabirom posteljine jakih boja i naglašenih uzoraka. Posteljinu odaberite zajedno sa svojim djetetom.

Opći proljetni ugođaj dječje sobe pojačat će detalji poput snopa proljetnog cvijeća, razigranih jasutčića na krevetu ili podu, otkačenih vreća za sjedenje i igru, koje se jednostavno pomiču u željeni kutak sobe. Kako bi se postigao opći ugođaj prozračnosti, dječja soba se ne smije opteretiti velikim brojem komada namještaja ili masivnim namještajem. Fleksibilan namještaj je idealan za dječje sobe koje više puta u danu doživljavaju funkcionalni preobražaj.

Unesite u dječju sobu proljetnu vedrinu i uživajte gledajući kako ona poticajno djeluje na vaše mališane!

19.04.2012. / interijernet.hr
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana