Prilagodba stana za dva tinejdžera

Prilagodba stana za dva tinejdžera

Samohrana sam majka i uskoro se useljavam s dva sina tinejdžera u dvosobni stan čiji vam tlocrt s mjerama šaljem u privitku. Voljela bih da sinovi imaju svoju sobu , ali i da ja imam zasebnu spavaću sobu. Molim vas da mi predložite neko rješenje ako je takvo rješenje moguće. Hvala!

Prvi prijedlog

Prvi prijedlog zahtijeva radikalnije izmjene u odnosu na prvobitno stanje rušenjem većine pregradnih zidova i pomicanjem instalacija.

Kuhinja, blagovaonica i boravak povezani su u jedan prostor na taj način da se poruši pregradni zid između kuhinje i boravka .

Na mjestu sadašnje blagovaonice  i dijela kuhinje je spavaonica za majku. Takva spavaonica je dovoljno velika da u nju stane veći garderobni ormar koji je prije bilo moguće smjestiti u ulazni prostor. Budući da je ulazni prostor smanjen i na njegovo mjestu je sada kuhinja, ovo je dobro rješenje za smještaj garderobe i drugih stvari.

U dječjoj sobi je ugradbeni ormar, kreveti  i radni stol za dječake.

Kupaonica je preuređena tako da je spojen odvojeni WC i prijašnja kupaonica u jednu prostoriju s tuš kabinom umjesto kade.

Drugi prijedlog

Drugi prijedlog je takav da se zadržava sadašnji raspored i položaj pregradnih zidova i instalacija , samo se dodaje zid kojim se pregrađuje soba za majku.

Kuhinja je ostala izdvojena s malim stolom za objedovanje, a u dnevnom boravku je postavljen  veći blagovaonički stol za zajedničke objede. Boravak je ostao iste tlocrtne veličine kakve je bio.

Soba za majku je sada manja i u nju se ulazi iz boravka.

Dječja soba je organizirana tako da je krevet za dječake na razvlačenje, jedan ispod drugog ili kao trosjed na preklapanje. Radni dio je smješten uz prozor odmah na ulazu u sobu. U sobi je veći garderobni ormar ili kombinirani ormar s policama.

Kupaonica je ostala kakva je i bila s odvojenim WC- om.

 

Eleonora Potočnjak dipl.ing.arh.

Savjetuje Vas: Eleonora Potočnjak, arhitektica sa višegodišnjim iskustvom u arhitektonskom projektiranju stambenih objekata.

02.10.2014.
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana