Preuređenje stana i dodatna soba

Preuređenje stana i dodatna soba

U privitku vam šaljem tlocrt stana u kojem stanujemo. Kao što je vidljivo, stan je malen, a mi smo tročlana obitelj i želimo da sin ima svoju sobu, a voljeli bismo i mi imati spavaću sobu. Molimo za savjet i zahvaljujemo.

ODGOVOR ARHITEKTICE

Prema dostavljenim nacrtima vidljivo je da stan ima orijentaciju na jednu stranu svijeta, ali je povoljno to što i kuhinja i boravak i spavaonica imaju direktno prozračivanje preko prozora.

Prema tome moguća su dva rješenja ovisi o tome želite li više prostora u boravku ili u predprostoru gdje je u  tom slučaju  moguće smjestiti više garderobnih ormara.

Kupaonica je dobro organizirana i dovoljna za tri osobe iako bi uvijek bilo bolje da se odvoji prostor za WC, ali u ovom slučaju to nije bilo moguće.


Prvi prijedlog

Umjesto blagovaonice napravite sobu za sina u koju se ulazi iz boravka. Soba je mala, ali ima dovoljno mjesta i za krevet , radni stol i ormar.

Kuhinja ostaje na istom mjestu, samo je otvorena prema boravku. Vrata prema ulaznom prostoru možete zadržati  ili ne.

U boravak stane stol za blagovanje sa jednom lijepom vitrinom ili komodom za posuđe. Drugi dio boravka je dovoljno velik za smještaj garniture za sjedenje.Drugi prijedlog

U ovom prijedlogu kuhinja, blagovanje i boravak smješteni su u jednoj prostoriji – tzv. open space. Kuhinjski elementi su smješteni u liniji.

Ulaz u sobu za sina je sada direktno iz ulaznog prostora koji je nešto veći nego što je bio, ali omogućava postavljanje više ormara za garderobu ili za pospremanje  naročito u spavaonici za roditelje.

 

Eleonora Potočnjak dipl.ing.arh.

Savjetuje Vas: Eleonora Potočnjak, arhitektica sa višegodišnjim iskustvom u arhitektonskom projektiranju stambenih objekata.


12.09.2014.
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana