Obitelj želi preurediti dvije spavaće sobe u stanu

Obitelj želi preurediti dvije spavaće sobe u stanu

Pogledajte što im savjetuje naša arhitektica...

Zadovoljstvo nam je predstaviti našu novu rubriku: ARHITEKTONSKI SAVJETI. Vaše upite za arhitektonskim savjetima, sa što preciznijim tlocrtom stana ili kuće, označenim mjerama, te ucrtanim prozorima i vratima, šaljite na arhitekt@nekretnine.net. Arhitektica se oslobađa odgovornosti nastale štetom u slučaju da zaprimljeni tlocrt ne odgovara stvarnom stanju.

UPIT:

 

Preuredili bismo trosobni stran tako da imamo dvije spavaće sobe: jednu za dva sina i jednu za nas.

Isto tako želimo preurediti kuhinju, blagovaonicu i dnevnu sobu. Sviđa nam se da je sve to u jednom prostoru, iako bi kuhinja trebala biti malo skrivena od direktnog pogleda. U kupaonicu također treba postaviti nove pločice, novi umivaonik, WC školjku i kadu pa želimo staviti i kutnu kadu, ako je moguće.

 

ODGOVOR:

Prema dostavljenim mjerama i nacrtima vidi se da imate raskošan trosobni stan. Ulazni prostor je velik i podijeljen u dva dijela. Čini mi se da je prevelik za takav stan pa predlažem da ga smanjite i povećate kupaonicu i WC.

Iako je i sada kupaonica dovoljno velika za sanitarne uređaje koji su u njoj, predlažem da je povećate tako da u nju stane kutna kada kakvu želite. Isto tako predlažem umivaonik većih dimenzija, ekscentričnog izgleda. WC školjku zakrenite i postavite vodokotlić u zid i tako će te dobiti još više mjesta.

Budući da imate odvojeni WC, čini mi se potrebnim u njega ubaciti i tuš kabinu tako da u slučaju potrebe imate još jednu kupaonicu, naročito zato jer vas je četvero.

Ulazni prostor je sada u jednom dijelu i dovoljnih dimenzija da se gost osjeća dobrodošao i da nije tijesno prilikom ulaska više ljudi jer se prostor nako što se uđe u stan širi.

Kod preinake kupaonice u ulaznom prostoru je ostalo dovoljno mjesta za jedan ugrađeni ormar  u koji vam stane i usisavač i sve cipele. U ormar - vješalicu pokraj ulaza možete staviti kapute i šalove, kape i sl. U skladu sa svojim ukusom, to možete urediti kao potpuno zatvoreni dio ili kao ormar s policama i ladicama.

Prostor dnevnog boravka je preuređen na taj način da je kuhinjski dio prebačen u dio koji ima prozor. Tako je otvoren pogledu kada ulazite u boravak, ali nije u prvom planu. Na taj način imate vizualni kontakt s ostalim dijelom boravka, ali je kuhinja zaklonjena od prvog pogleda.

Dio u kojem je bila kuhinja možete koristiti za blagovaonički stol. Ostali dio boravka je iskorišten za sjedeću garnituru i policu s TV-om, video playerom i sl.

Na samom ulasku je dio za kompjuter i polica za knjige ili sl. Taj dio je mogao biti u stražnjem dijelu boravka, ali je pozicija vrata koja vode na loggiu uvjetovala smještaj sjedeće garniture.

Eleonora Potočnjak dipl.ing.arh.

Savjetuje Vas: Eleonora Potočnjak, arhitektica sa višegodišnjim iskustvom u arhitektonskom projektiranju stambenih objekata

Pročitajte i ovaj članak za kojeg vjerujemo da će vam dati neke ideje oko uređenja:
Trikovi kojima dizajneri stvaraju domove iz snova >>

Oznake: arhitekt
24.09.2013.
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana