Kako renovirati stan?

Kako renovirati stan?

UPIT Kupili smo stan koji ćemo cijeli renovirati. Vadimo pločice, parkete, stolariju, rušimo neke zidove i zidamo nove. Stan je trosoban, ali je izvorno bio četverosoban. Kupili smo ga zbog mogućnosti te sobe više. Molim vas da nam predložite neko rješenje. Hvala!

Prema dostavljenom nacrtu vidljivo je da su bile tri spavaonice u spavaćem dijelu stana. Moguća su dva rješenja ovisno o tome želite li odvojiti prostoriju za izbu ili ne. Oba prijedloga ne mijenjaju ništa što se tiče  nosive konstrukcije stana, samo se pomicanjem pregradnih zidova postiže nova organizacija prostora.

Predlažem da srušite sve zidove kod ulaza u stan uključujući i kuhinjske. Isto tako porušite i zidove u spavaćem dijelu osim onih oko kupaonice i WC-a.

 

Prvi prijedlog

Ulazni prostor je premalen i nema mjesta za ormar stoga predlažem da u ulaznom prostoru postavite ugrađeni ormar u koji ćete smjestiti i odjeću i obuću. Vrata između boravka i ulaza neka budu skrivena u zidu pomična pa ih možete po potrebi ostaviti i otvorena ,a u slučaju sprečavanja neželjene buke iz stubišnog prostora , možete ih zatvoriti.

Uz kuhinju odvojite prostoriju za izbu koja ima svoj prozor. Kuhinja je otvorenog tipa i na mjestu spoja kuhinje i boravka postavite radni dio sa stolom za doručak ili samostalno blagovanje.

Spavaći dio je podijeljen u tri spavaonice i to ortogonalnim postavljanjem pregradnih zidova. Na taj način su organizirane dvije manje spavaonice i roditeljska spavaonica na mjestu na kojem je pretpostavljam i bila.

Drugi prijedlog

Ukoliko ne želite izbu, možete ostaviti kuhinju u jednom prostoru, tako ćete dobiti više radnih ploha i moći ćete smjestiti veliki hladnjak, a da vam ne oduzme radnu površinu.

Raspored sjedeće garniture može biti i takav da su leđa ispod prozora ako na tom mjestu nije radijator.

Spavaći dio je nešto drugačiji jer je prilaz do dviju novih soba zakošen i tako je bolje iskorišten prostor u sobama koje su sada prostranije. Roditeljska spavaonica je na drugom mjestu jer je tako bolje organiziran namještaj.

 

 

08.12.2014.
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana