Kako dobiti još dvije sobe i riješiti kupaonicu?

Kako dobiti još dvije sobe i riješiti kupaonicu?

Kupili smo dvosoban stan s velikom spavaonicom i dugačkim hodnikom. Postoji li mogućnost da se smanji i jedno i drugo? Željeli bismo preurediti stan tako da dobijemo još jednu sobu – radnu i za goste, a željeli bismo da se odvoji WC od kupaonice. Voljeli bismo imati kuhinju, blagovaonicu i boravak u jednom prostoru. Lijepo vas molimo za savjet!

Prema nacrtima koje ste poslali nametnula su se dva rješenja s različitom lokacijom boravka i kuhinje. Budući da imate na dva mjesta instalacije vode i kanalizacije, bilo je moguće ponuditi vam oba rješenja.

 

Prvi prijedlog

Najbolje  je kada je dnevni boravak odmah do ulaza, a intimniji dio – spavaće sobe i kupaonica u drugom dijelu stana. Zato predlažem da se dnevni boravak smjesti odmah do ulaza na mjestu postojeće spavaonice. WC bi ostao na istom mjestu, ali u odvojenoj prostoriji koja bi se ventilirala mehanički. Kuhinja i blagovaonica su u istom prostoru kao i dnevni boravak. Kuhinja je na mjestu sadašnje kupaonice. U drugom dijelu stana su dvije sobe i kupaonica. Dugački hodnik je vizualno skraćen jer je ulazni prostor u proširenom boravku. Drugi dio hodnika je iskorišten za ugrađeni ormar.

Drugi prijedlog

Zadržana je osnovna pozicija boravka i spavaonice postojećeg stana. Spavaonica za bračni par je smanjena i ulaz u nju nije odmah do ulaza u stan tako da je proširen ulazni dio i pogled se usmjerava prema boravku. U hodniku je smješten garderobni ormar, ali je hodnik vizualno skraćen jer mu širina varira. Boravak je ostao na istom mjestu, ali je smanjen jer je projektirana radna sobe ili spavaonica za goste.  

WC je i u ovom prijedlogu odvojen od kupaonice, a kupaonica je na istom mjestu, ali  ima zaseban ulaz.

 

Eleonora Potočnjak dipl.ing.arh.

Savjetuje Vas: Eleonora Potočnjak, arhitektica sa višegodišnjim iskustvom u arhitektonskom projektiranju stambenih objekata.

10.07.2014.
Copyright © 2004 - 2018 | Trader Media East & Oglasnik d.o.o. - Sva prava pridržana